Les coques salades de Menorca es fan amb farina pastada i cuita amb oli o sèu, llevat i aigua. Tenen forma quadrada o ovalada i aplanada.
Ingredients: 1 kg de farina, 400 cc d’aigua, 50 g de llevat i 250 g de sèu o oli (millor si en posau meitat i meitat), sal i pebre bo.
Elaboració: Primer de tot, foneu el llevat en l’aigua dins un ribell i afegiu-hi el greix (meitat oli i meitat sèu), ho pastau un poc, incorporeu-hi la farina i pastau-ho tot fins que quedi una massa consistent però que no sigui molt dura. Deixau estovar la pasta perquè fermenti el llevat i, tot seguit, estirau-la amb l’aprimadora i donau-li la forma característica. A continuació untau-la amb pebre bo, oli i sal i feu-hi unes ditades damunt.
Abans d’enfornar-la, recobriu-la amb els ingredients que preferiu. Les més conegudes a Menorca són les coques amb tomàtigues. Per fer-les, hi heu de posar les tomàtigues partides pel mig, amb sal, pebre verd i una mica d’all al damunt. Però també en podeu fer amb pebres (amb pebrots vermells escalivats a sobre), amb sofregit (fent un sofregit de pebre vermell, pebre verd, all, tomàtiga, ceba, tàperes i sal), amb anxoves, amb olives, amb pinxes (arengades) o combinant alguns d’aquests ingredients en la mateix coca. Les coques amb pinxes són típiques del temps quaresmal.
Les podem fer de la mida que vulguem: una coca grossa que tallarem en bocins a l’hora de menjar-la, o bé coquetes individuals.