Coques salades

Les coques salades de Menorca es fan amb farina pastada i cuita amb oli o sèu, llevat i aigua. Tenen forma quadrada o ovalada i aplanada.

Detall d'una coca amb tomàtigues

Ingredients: 1 kg de farina, 400 cc d’aigua, 50 g de llevat i 250 g de sèu o oli (millor si en posau meitat i meitat), sal i pebre bo.

Elaboració: Primer de tot, foneu el llevat en l’aigua dins un ribell i afegiu-hi el greix (meitat oli i meitat sèu), ho pastau un poc, incorporeu-hi la farina i pastau-ho tot fins que quedi una massa consistent però que no sigui molt dura. Deixau estovar la pasta perquè fermenti el llevat i, tot seguit, estirau-la amb l’aprimadora i donau-li la forma característica. A continuació untau-la amb pebre bo, oli i sal i feu-hi unes ditades damunt.

coques petites amb sofregit i amb tomàtigues

Abans d’enfornar-la, recobriu-la amb els ingredients que preferiu. Les més conegudes a Menorca són les coques amb tomàtigues. Per fer-les, hi heu de posar les tomàtigues partides pel mig, amb sal, pebre verd i una mica d’all al damunt. Però també en podeu fer amb pebres (amb pebrots vermells escalivats a sobre), amb sofregit (fent un sofregit de pebre vermell, pebre verd, all, tomàtiga, ceba, tàperes i sal), amb anxoves, amb olives, amb pinxes (arengades) o combinant alguns d’aquests ingredients en la mateix coca. Les coques amb pinxes són típiques del temps quaresmal.

Les podem fer de la mida que vulguem: una coca grossa que tallarem en bocins a l’hora de menjar-la, o bé coquetes individuals.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR