Els pastissets són peces de pasta dolça feta de farina, sèu, sucre, ratlladura de llimona i vermell d’ou. Tenen forma de flor, amb les puntes arrodonides, i està ensucrat. Antigament se servien per Nadal i en tots els esdeveniments familiars importants, com ara noces i comunions, però actualment formen part de la rebosteria tradicional i usual de Menorca i se’n poden trobar a tots els forns i les pastisseries de l’illa.
Ingredients:
1 kg de farina, 1/2 kg de sucre, 1/2 kg de sèu, 5 vermells d’ou, pell de llimona ratllada, 1 got de vi dolç (opcional)
Elaboració:
Posau el sucre, el sèu i els vermells d’ou dins un ribell i ben mesclau-ho tot. A continuació, afegiu-hi la farina, la pell de llimona i el vi dolç (si voleu), i tornau-ho a mesclar tot (no ho heu de pastar). Quan tingueu la massa feta, estirau-la amb una aprimadora i, retallant-los amb el motlle per fer pastissets, els donau forma. Finalment, els heu de posar a coure al forn fins que agafin un color daurat i, quan hagin refredat, hi posau sucre en pols al damunt.
De pastissets, també se’n fan de conserva. En aquest cas, es fa una base més fineta (aprimant més la pasta) amb el motlle de pastissets, s’hi posa una cullerada de conserva al mig i es cobreix amb una altra base fina de pastisset.