Cuscussó

 

Probablement derivat del menjar àrab que coneixem com cuscús, a Menorca, es dóna el nom de cuscussó a una menja dolça pròpia de Nadal que es fa a base de pa ratllat i ametlles. Tant se serveix com a postres com es pot utilitzar per farcir el capó tradicional present a les taules de Nadal.

Ingredients:

1/2 kg de pa ratllat sense sal (que es fa expressament per fer aquest dolç), 1/2 kg d’ametlles ratllades, 1/2 kg de sucre, 100 g de sèu, un got d’aigua, panses, pinyons, llimona ratllada i canyella.

Elaboració:

Dins una cassola o un tià de terra foneu el sucre amb un got d’aigua. El sucre ha de quedar desfet, però sense arribar a fer-se almívar. A continuació, afegiu-hi el sèu de porc, les panses, els pinyons, la canyella i la pell de llimona ratllada. Quan les panses s’hagin inflat, incorporau-hi el pa ratllat i l’ametlla també ratllada i ho remenau tot durant un parell de minuts.


Finalment, retirau-ho del foc i treballau el cuscussó fora dels fogons per tal de donar-li la forma que desitgeu, prement-lo bé a fi que quedi una massa consistent i dura, que permeti tallar-la. Ara bé, no heu de deixar que la pasta refredi del tot perquè, per donar-li forma, cal que sigui calenta. D’altra banda, si voleu el cuscussó com a farciment, no cal que la massa sigui tan consistent.

Per acabar, un cop fet el cuscussó, podeu adornar-lo amb fruita confitada per damunt (opcional).

 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR