Confits

 

Els confits són un component gastronòmic fonamental de les celebracions menorquines, i molt especialment de les festes patronals, ja que formen part del contingut de l’aluda que es reparteix als membres de la colcada durant la beguda que té lloc a cal caixer senyor un cop acabats tots els caragols i els actes corresponents a cada una de les jornades de les festes.

pastant la massa per fer els confitsEls ingredients necessaris per elaborar-los són els següents:

– 400 g de sucre en pols

– 1 blanc d’ou

– 3 gotes d’essència d’anisat

– 8 gotes de colorant alimentari (segons el color que vulgueu que tenguin)

 

Elaboració:

Aixafau ben bé el sucre de manera que quedi del tot solt i sense grumolls. A continuació, incorporau-hi el blanc d’ou, l’essència d’anisat i les gotes de colorant alimentari. Ben pastau tots els ingredients fins que quedi una massa compacta i homogènia i, tot seguit, anau formant cilindres d’entre 0,5 i 1 centímetre de diàmetre fent girar un tros de pasta amb el palmell de la mà damunt una taula o una post de cuina. Quan tingueu els cilindres formats els tallau amb un ganivet fent els talls de fabiol a fi de formar els confits, també d’una mida d’un centímetre cada un, aproximadament. Un cop fets, deixau-los assecar un dia a temperatura ambient fins que solidifiquin del tot i ja us els podeu menjar.

dues safres de confits de colors

En podeu fer 400 grams de cada color (rosa, verd, groc i dels colors que vulgueu) a fi d’obtenir una barreja vistosa i acolorida, com la de la fotografia.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR