Els confits són un component gastronòmic fonamental de les celebracions menorquines, i molt especialment de les festes patronals, ja que formen part del contingut de l’aluda que es reparteix als membres de la colcada durant la beguda que té lloc a cal caixer senyor un cop acabats tots els caragols i els actes corresponents a cada una de les jornades de les festes.
Els ingredients necessaris per elaborar-los són els següents:
– 400 g de sucre en pols
– 1 blanc d’ou
– 3 gotes d’essència d’anisat
– 8 gotes de colorant alimentari (segons el color que vulgueu que tenguin)
Elaboració:
Aixafau ben bé el sucre de manera que quedi del tot solt i sense grumolls. A continuació, incorporau-hi el blanc d’ou, l’essència d’anisat i les gotes de colorant alimentari. Ben pastau tots els ingredients fins que quedi una massa compacta i homogènia i, tot seguit, anau formant cilindres d’entre 0,5 i 1 centímetre de diàmetre fent girar un tros de pasta amb el palmell de la mà damunt una taula o una post de cuina. Quan tingueu els cilindres formats els tallau amb un ganivet fent els talls de fabiol a fi de formar els confits, també d’una mida d’un centímetre cada un, aproximadament. Un cop fets, deixau-los assecar un dia a temperatura ambient fins que solidifiquin del tot i ja us els podeu menjar.
En podeu fer 400 grams de cada color (rosa, verd, groc i dels colors que vulgueu) a fi d’obtenir una barreja vistosa i acolorida, com la de la fotografia.